Veelgestelde vragen


Verkoopt u ook reborn benodigdheden, zoals verf, kits, mohair en dergelijke?

  

Nee, ik verkoop alleen reborn / newborn poppen die klaar zijn.


Waar kan ik terecht voor reborn benodigdheden?

  

Ik koop mijn kits en specifieke rebornspullen bij atelier wiesje, maar er zijn meerdere internetbedrijven die rebornspullen verkopen. Voor kwasten en geurloze verdunner kun je ook terecht bij bouwmarkten, hobbywinkels en bijvoorbeeld de action heeft hele fijne en ook goedkope kwasten.

 

Ik ben nu bezig met de kwaliteit van rebornspullen te beoordelen die ik via AliExpress heb besteld. Zodra ik hier meer over weet zal ik het hier zeker vermelden.


Geeft u ook reborncursussen?

  

Helaas heb ik hier geen tijd voor, wel kun je stapsgewijze beschrijvingen op mijn site vinden, begeleid door video’s die stap voor stap laten zien hoe ik reborns maak. 


Wat kost een reborn bij u?

 

De prijs van mijn reborns is voornamelijk afhankelijk van 2 factoren.

- De kosten van de basismaterialen, zoals de kit, mohair, verf en ogen.
- De tijd dat ik met een reborn bezig ben. Hoe meer details, hoe meer arbeidsuren, hoe hoger de kosten.

  

De minimum kosten liggen al gauw boven de 100 euro en kunnen oplopen tot over de 400 euro (afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd).


Zijn de rebornpoppen die u maakt ook geschikt voor kinderen?

 

Het ligt er eerlijk gezegd een beetje aan hoe het kind met poppen speelt of een reborn pop geschikt is. Gaat het kind er zorgvuldig mee om, bijvoorbeeld door de haartjes voorzichtig te borstelen en de pop voorzichtig aan en uit te kleden, dan houdt de pop het lang vol... gaat het kind er wat ruwer mee om... dan kan het zijn dat de rebornpop geen lang gebruiksleven heeft.


Kunt u een reborn pop namaken van een foto van een kindje?

 

Het is zeker mogelijk om een reborn te maken naar aanleiding van foto’s van een kind / baby. Door middel van een foto en een omschrijving (van bijvoorbeeld haarkleur, haardikte, huidskleur, vlekjes, moedervlekken, ooievaarsbeten et cetera) ga ik op zoek naar bijpassende materialen. Ik ga op zoek naar een rebornkit die zo goed mogelijk lijkt op de bouw van het kind op de foto, met name het gezichtje moet natuurlijk redelijk overeenkomen om een goede "kopie" te krijgen. Ook ga ik op zoek naar de juiste kleur mohair en eventueel verf ik deze zelf om de juiste haarkleur te krijgen. Mocht u een reborn willen met open ogen dan ga ik natuurlijk op zoek naar de juiste oogkleur. Nadat ik de juiste materialen heb gevonden overleg ik met u of u het met deze keuzes eens bent, als dat het geval is plaats ik (na voldoen van een aanbetaling door de klant) de bestelling voor deze materialen.


Kunt u een reborn pop namaken van een foto van een andere reborn pop?

 

Dat zou ik hoogstwaarschijnlijk wel kunnen, maar uit principe doe ik dat niet. Ik vind het niet netjes om het werk van een andere rebornster na te maken.


Hoe lang is de levertijd van uw rebornpoppen?

 

Ik reborn als hobby, ik gebruik hiervoor dus mijn vrije uren die ik over heb. De ene keer zijn dat er meer dan de andere keer. Ik moet er wel bij zeggen dat ik voor een reborn op bestelling meer tijd vrij maak dan een reborn die ik zelf heb besteld en later voor de verkoop maak. Een reborn op bestelling krijgt voorrang op een eventuele reborn waar ik op dat moment voor mezelf mee bezig ben.

 

Reken op ongeveer een levertijd van 1 á 2 maanden voor een reborn.