Wie ben ik


Ik ben Daniëlle, bij familie en vrienden ook bekend onder de bijnaam Daantje. Ik ben halverwege de jaren '80 geboren, dat betekend dat ik nu dus 30+ jaren oud ben :) . In juni 2016 ben ik getrouwd met mijn man William en in december 2016 is onze dochter geboren. We wonen samen met onze “veestapel” in Tilburg, een stad gelegen in het prachtige Noord – Brabant.

 

Al een hele tijd was ik op zoek naar een manier om creatief bezig te zijn, maar in schilderen, kaarten maken of breien, om maar een paar dingen te noemen, kon ik mijn ei niet kwijt. Via een filmpje op Youtube ben ik erachter gekomen dat er een hele hobby gericht is op het zo echt mogelijk laten lijken van poppen, het zogenaamde re- of newbornen.

 

Mijn interesse was gewekt maar voordat ik daadwerkelijk aan een pop ging beginnen ben ik eerst begonnen met mezelf in te lezen. Daarvoor heb ik het internet afgestruind naar informatie over de verschillende benodigdheden, zoals kwasten, verf, kits, lijfjes, haar enzovoorts en natuurlijk hoe het reborn proces stap voor stap te werk gaat. Daarna heb ik filmpjes op YouTube gekeken om me de techniek van het rebornen eigen te maken. Ik heb dus geen reborncursus(sen) gevolgd maar deze hobby mezelf eigen gemaakt. In 2011 heb ik mijn eerste kit besteld en ben ik aan de slag gegaan, in juli was Tim daar, mijn allereerste reborn pop. (En ja technisch gezien is Tim een newborn pop omdat ik een kit heb gebruikt. Maar de term reborn is over het algemeen beter bekend dan de term newborn :) ).

 

Uit eigen ervaring weet ik dat informatie over het maken van reborn poppen erg verspreid is. Je moet veel verschillende sites doorspitten om één goede beschrijving samen te stellen hoe je een reborn pop moet maken. Ook zijn bijna alle filmpjes die op internet te vinden zijn Engelstalig. Om het de Nederlandstalige rebornsters “in opleiding” zo gemakkelijk mogelijk te maken heb ik een gedeelte van deze site geweid aan een instructie met Nederlandstalige filmpjes over het maken van een reborn pop.

  

Nadat ik een aantal jaren gestopt ben met het rebornen (man en kind namen iets meer tijd in dan gepland :) ) begon het toch wel weer heel erg te kriebelen en heb ik besloten de hobby in 2019 weer op te pakken. De reden dat ik weer met de hobby ben begonnen is omdat het me zo lekker uit “de sleur” haalt. Het leuke aan deze hobby vind ik de diversiteit aan handelingen bij het maken van een pop. Er zijn best veel stappen die je doorloopt en bij elke pop kun je het weer anders doen waardoor het nooit gaat vervelen. Daarnaast geeft het me een heel goed gevoel als ik een poppenmoeder, jong of oud, blij heb gemaakt met een nieuwe pop.