Inspecteren van de pop


Benodigdheden:

·        Pakket

·        Schaar of (stanley)mes

·        Sterillium / handalcohol

·        Goed licht

·        Handdoek of droogrekje

 

Werkwijze:

  • Let goed op met het opmaken van het pakket, door de volgende methode te volgen ben je ervan verzekerd dat je de kit niet kunt beschadigen met de schaar.
  • Snijd of knip het pakket eerst open aan de zijkanten. Zo heb je ruimte op de flappen van het pakket wat omhoog te trekken en heb je meer ruimte tussen de punt van de schaar en het zachte vinyl van je pop.
  • Let bij deze stap niet alleen op je pop maar ook op je vingers, houd de flappen omhoog en knip of snijd nu voorzichtig de lange strook plakband door. Zorg ervoor dat je niet te ver doorprikt met je mesje of schaar anders is al je harde werk voor niets geweest.
  • Meestal zijn de vinylstukken individueel verpakt in noppenfolie, verwijder dit met je handen en niet met scherpe objecten, de kans is namelijk erg groot dat je hiermee het vinyl dan beschadigd.
  • Voordat je het vinyl met je handen aanraakt kun je het best je handen afdoen met wat sterillium of handalcohol, dit zorgt ervoor dat je geen vet aan je handen hebt wat eventueel af kan geven op het vinyl.
  • Het lijkt erg vanzelfsprekend dat je ervoor zorgt dat je het vinyl nakijkt bij goed licht, maar dit maakt echt een wereld van verschil. Alleen dan zie je namelijk eventuele kleurverschillen, vouwen, belletjes en andere fouten / beschadigingen. Pak je vinylproducten één voor één uit en inspecteer ze ook één voor één. Mocht je iets opmerken waar je niet tevreden over bent, maak er aantekeningen van, inspecteer alle onderdelen en neem contact op met degene waar je de pop van hebt gekocht.
  • Als je de delen hebt uitgepakt en hebt geïnspecteerd plaats ze dan op een schone, stofvrije en droge ondergrond bijvoorbeeld een handdoek of een droogrekje.

 

De volgende stap is het schoonmaken van het vinyl dmv zeepsop of schoonmaken van het vinyl dmv alcohol