Pop / kit en dergelijke


Pop of kit

 

Je kunt ervoor kiezen om een bestaande pop zo te schilderen dat het realistische pop wordt, dan ben je aan het rebornen. Als je ervoor kiest om een ongeschilderde kit te schilderen dan wordt het newbornen genoemd. De kits kun je via internet bestellen en poppen kom je overal tegen, denk bijvoorbeeld aan rommelmarkten, beurzen en dergelijke. Lijfje

 

Bij een kit zit vaak een bijpassend stoffen lijfje inbegrepen. Als je een bestaande pop gaat rebornen kan het een goed idee zijn om het originele lijfje te vervangen door een newborn lijfje, deze zijn vaak wat gedetailleerder. Vulmateriaal - watten

 

De watten zorgen ervoor dat de vulling die je gebruikt om gewicht aan de pop te geven (korrels) wordt gemaskeerd en op zijn plek blijft zitten. Dit werkt het beste als je de korrelvulling helemaal omsluit met de watten. Door de watten voelt het lijfje ook lekker zacht aan.Vulmateriaal - gewicht 

 

Om gewicht aan je pop te geven kun je gebruik maken van een aantal materialen, namelijk:

  • glasgranulaat, dit zijn hele kleine korreltjes glas. Door het hoge gewicht is er een kleine hoeveelheid korrels nodig om het gewenste gewicht te behalen.
  • plasticgranulaat, dit zijn kleine korrels plastic het is wat groffer dan glasgranulaat. Door de grotere korrels neemt het meer volume in en is dun niet geschikt om hele kleine poppen te vullen.
  • Soft granulaat (baby speck), ook dit zijn plastic korrels nog iets groffer dan de gewone variant. Hier is het volume dus nog wat groter van.
  • Staalgranulaat, dit zijn kleine korreltjes staal, per volume is dit zwaarder dan het glasgranulaat. Gebruik altijd een speciale "kous" om het staalgranulaat in te stoppen.
  • Soft vinyl granulaat, dit wordt gemaakt van hetzelfde materiaal waar de ledematen in de kits van wordt gemaakt. Het wordt meer als vulling dan als verzwaring gebruikt.
  • Aquariumsteentjes, ik vind dit het fijnste materiaal om mee te werken. Het heeft dezelfde textuur als glasgranulaat, maar het is wel een heel stuk goedkoper. Ook nemen deze steentjes een beetje geur op,  ik was het altijd in Zwitsal wasgel om het stof te verwijderen en deze geur blijft dan heerlijk in de steentjes hangen. 


Panty

 

Om de vulling voor het gewicht op zijn plek te houden wordt het verpakt in een panty, het maakt niet uit van welk merk maar het is het best om een huidskleur panty te gebruiken. Ook al is het vinyl vaak dik, soms zie je donkere kleuren en nog doorheen.